UzmanWeb.Net Forum

Sayfa geçiş efekti (Okunma sayısı 13141 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AdmiN

* Ekim 08, 2006, 10:34:57 ÖÖ
Web sitenize Sayfa geçiş efekti ekleyebilirsiniz bu kodla
eklenecek yer (inc_functions.asp) ekinin en altına eklenecek kodlar


<head>

<META http-equiv=Page-Enter content=blendTrans(Duration=2)>
<META http-equiv=Page-Exit content=blendTrans(Duration=2)>

</head>

Ekleyen: seme
Kayıtlı

AdmiN

#1 * Ekim 08, 2006, 10:37:47 ÖÖ
Bence animasyonlu açılış yerine sayfa yüklenene kadar sayfa yükleniyor lütfen bekleyiniz yazısının çıkması daha hoş durur tercih meselesi tabi ve eğer böyle birşey isterseniz aşağdaki yolu takip ediniz.
Microsoft Frontpage veya sevdiğiniz bir kod programını çalıştırın (notepad de olabilir)
sayfayı açtıktan sonra aşağdaki kodları kopyalayıp sayfaya yapıştırın ve sayfayı maxwebportal ana dizinine yukleniyor.asp şeklinde kaydedin


<html>
<head>
<div id=loading style="POSITION: absolute; left:10; top:10;">
<table cellspacing="0" cellpadding="0">
<TBODY><tr align=middle valign=center><td>
<img border="0" src="loading.gif">
</td></tr></TBODY></table></div>
</head>
<body>
<SCRIPT>document.all.loading.style.visibility = 'hidden';</SCRIPT>
</body>


Daya sonra inc_functions.asp dosyasını açınız. (config.asp de olabilir önemli olan her sayfada include edilmiş bir sayfa olması) neyse sayfayı açtıktan sonra aşağdaki gibi sayfaya include (dahil) edin

<!-- #include file='yukleniyor.asp' -->

işlem böylece bitiyor. Tabiki yüklenirken sayfa yükleniyor yazısını ve resmini kendinize göre ayarlayabilirsiniz ayarlamak için <div ve </div tagları arasındaki resimi değiştirebilir ve veya tablo içine istediğiiz şekilde yüklenirken görünmesini istediğiniz metni dahil edebilirsiniz...
Saygılarımla...

Yazan: PCodemaster
Kayıtlı

AdmiN

#2 * Ekim 08, 2006, 10:38:14 ÖÖ
Başka bir sayfa yükleniyor örneği:

<%
Response.Buffer = True
%>
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Sayfa Yükleniyor Örneği</TITLE>
</HEAD>
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">

if(document.getElementById) {
var upLevel = true;
}
else if(document.layers) {
var ns4 = true;
}
else if(document.all) {
var ie4 = true;
}

function gosterObject(obj) {
if (ns4) obj.visibility = "goster";
else if (ie4 || upLevel) obj.style.visibility = "visible";
}
function iptalObject(obj) {
if (ns4) {
obj.visibility = "iptal";
}
if (ie4 || upLevel) {
obj.style.visibility = "ipiptal";
}
}

</SCRIPT>
<BODY BGCOLOR="#FFFFFF">
<DIV ID="yukleniyor" STYLE="position:absolute;z-index:5;top:30%;left:35%;">
<TABLE BGCOLOR="#000000" BORDER=1 BORDERCOLOR="#000000" CELLPADDING=0 CELLSPACING=0 HEIGHT=200 WIDTH=300>
<TR>
<TD WIDTH="100%" HEIGHT="100%" BGCOLOR="#CCCCCC" ALIGN="CENTER" VALIGN="MIDDLE">
<BR><BR>     
<FONT FACE="Helvetica,Verdana,Arial" SIZE=3 COLOR="#000066"><B>Sayfa Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...</B></FONT>
    <BR>
<IMG SRC="yukleniyor.gif" BORDER=1 WIDTH=75 HEIGHT=15><BR><BR>
</TD>
</TR>
</TABLE>
</DIV>
<%Response.Flush%>


<%Response.Flush%>
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
if(upLevel) {
var yuklen = document.getElementById("yukleniyor");
}
else if(ns4) {
var yuklen = document.yukleniyor;
}
else if(ie4) {
var yuklen = document.all.yukleniyor;
}
iptalObject(yuklen);
</SCRIPT>
</BODY>
</HTML>


Yazan: PCodemaster
Kayıtlı

AdmiN

#3 * Ekim 08, 2006, 10:40:16 ÖÖ
Aşağdaki sayfa yükleniyor scriptini sayfa yükleniyor yazısını göstermek sitediğiniz sayfanın <html></html> kodları arasına yapıştırırsanız çalışacaktır.Eğer tüm sayfalarda sayfa yükleniyor yazısını göstermek istyiorsanız inc_functions.asp de kullanırsanız olacaktır.

kodlar:
<head>
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
function sayfayukle() {
if (document.layers) {
document.yukleniyor.visibility = 'hidden';
}
else {
document.all.yukleniyor.style.visibility = 'hidden';
}
}
</script>
</head>
head tag arasına koyduktan sonra aşağdaki kodları da <body></body> tag arasına koyman gerekiyor yoksa çalışmayacaktır ve explorerın sol alt köşesinde sarı bir hata işaretiyle karşılaşacaksındır...

<body bgColor="#003399" OnLoad="sayfayukle()">
<img src="yukleniyor.gif" id="yukleniyor" style="position: absolute; left:40%; top:50%;">


Yazan: PCodemaster
Kayıtlı

zehirr

#4 * Aralık 31, 2006, 11:07:56 ÖÖ
Arkadaslar bu sayfa gecis efekti yaptigimiz zaman sitede tetris calismiyor sildim tekrar düzeldi bilginize
Kayıtlı

dijital_53

#5 * Ocak 08, 2007, 23:20:40 ÖS
Kodlar için teşekkürler..Zehir haklı çalışmıyo
Kayıtlı

UzmanWeb

#6 * Ocak 09, 2007, 02:30:15 ÖÖ
Javascript kodları birbiri ile çakışabilir.
Kayıtlı

compliance

#7 * Haziran 13, 2007, 07:16:22 ÖÖ
flashlı olsa nasıl bir uygulama lazım
Kayıtlı
oh tonight you killed me with your smile so beautiful and wild so beautiful

Yunus Emre

#8 * Haziran 13, 2007, 23:03:38 ÖS
Alıntı
Javascript kodları birbiri ile çakışabilir.
Büyük bir ihtimal bu yüzden
Kayıtlı

sempatiks

#9 * Temmuz 08, 2007, 19:36:34 ÖS
Bence animasyonlu açılış yerine sayfa yüklenene kadar sayfa yükleniyor lütfen bekleyiniz yazısının çıkması daha hoş durur tercih meselesi tabi ve eğer böyle birşey isterseniz aşağdaki yolu takip ediniz.
Microsoft Frontpage veya sevdiğiniz bir kod programını çalıştırın (notepad de olabilir)
sayfayı açtıktan sonra aşağdaki kodları kopyalayıp sayfaya yapıştırın ve sayfayı maxwebportal ana dizinine yukleniyor.asp şeklinde kaydedin


<html>
<head>
<div id=loading style="POSITION: absolute; left:10; top:10;">
<table cellspacing="0" cellpadding="0">
<TBODY><tr align=middle valign=center><td>
<img border="0" src="loading.gif">
</td></tr></TBODY></table></div>
</head>
<body>
<SCRIPT>document.all.loading.style.visibility = 'hidden';</SCRIPT>
</body>


Daya sonra inc_functions.asp dosyasını açınız. (config.asp de olabilir önemli olan her sayfada include edilmiş bir sayfa olması) neyse sayfayı açtıktan sonra aşağdaki gibi sayfaya include (dahil) edin

<!-- #include file='yukleniyor.asp' -->

işlem böylece bitiyor. Tabiki yüklenirken sayfa yükleniyor yazısını ve resmini kendinize göre ayarlayabilirsiniz ayarlamak için <div ve </div tagları arasındaki resimi değiştirebilir ve veya tablo içine istediğiiz şekilde yüklenirken görünmesini istediğiniz metni dahil edebilirsiniz...
Saygılarımla...



Yazan: PCodemaster

ben bu dediğinizi aynen yaptım ama hiçbirşey çıkmıyo adminim neden kaynaklanabilir
Son Düzenleme: Temmuz 08, 2007, 21:22:10 ÖS Gönderen: sempatiks
Kayıtlı